Pappa kom hem, för vi längtar efter dig...


Vet inte om Amanda har längtat sådär jättemycket efter Niclas, men jag har gjort det iallafall. Så för att han skulle känna sig saknad (och få dåligt samvete nästa gång han sticker iväg) så svängde jag ihop den här bakelsen till honom. Fast jag bytte ut rosen mot en blå för att den blev alldeles för "tjejig"i version två. Sen om det blåa gjorde mer för manligheten över den här lilla söta saken veti 17... Avgör själva. Ber om ursäkt för skärpan, jag har lite problem med inställningarna (läs: skit bakom spakarna)

Så här blev den iallafall:

 

Jag träffade en kompis mamma idag som ville ha mitt recept på hemmagjord sugarpaste så här kommer det, även om jag inte får ta åt mig äran, receptet har jag hittat i den här bloggen där jag förövrigt är inne och hämtar inspiration rätt ofta: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/search/label/Recept%3A%20T%C3%A4cka%20t%C3%A5rtor

Att facka!

Nä, jag har inte stavat fel. Jag pratar om att sätta människor i fack. Jag gör gärna det, och fort ska det gå! Det bästa är egentligen att bara slänga ett litet getöga på människan och sedan mumla inombords: "bimbo" eller "whitetrash" eller liknande. Det är ju förstås väldigt elakt av mig, men så är jag ju inte känd som en helt igenom snäll person heller. Det finns många fack att stoppa folk i vilket gör det till en ganska rolig sport: "dålig-mamma" facket är ju en klassiker som man själv inte vill hamna i. Sen har vi "plugghästarna". Det behöver inte vara någon som pluggar utan de där som pluggar och ALDRIG, jag menar ALDRIG blir klara. De är de människorna som istället för att fråga "vad jobbar du med?" när man träffas istället fäller kommentaren: "vad pluggar du till?" som att det vore självklart att hela världen utbildade sig till proffesorer i molekylers bana i en bananfluga. Eller nåt. Ett annat fack som är ganska kul är "psykon" det är de som går och mumlar för sig själva i haninge centrum (lätt att förväxla med tekniknörden om man inte ser handsfreen). För alla människor som inte går att kategorisera precist så finns ju "facka enligt 6-åringsmetoden". Då finns det bara två läger: Puckon eller bästa vän. Det lämnar inte plats för några gråzoner iallafall.

Jag tror det är negativt att facka. Ett klassiskt exempel på det är ju "invandrare" som utan att jag märkte det har blivit ett skällsord. Nu ska man säga nysvensk (och därmed finns inte rasism längre... eller?) Det är lite roligt att SAOL (svenska akademins ordlista) hjälper till att facka. Där finns t.ex. ord som "helikoptermamma". Att det överhuvudtaget finns ord för en speciell typ av mamma eller någon som flyttar hit från ett annat land (oavsett om de kommer från USA eller Irak) är lite märkligt när det anses så fult att sätta folk i fack. Hm, nog om det.

Amanda sitter och skriker "ajajajaj   jajajajajaj aj ajj " samtidigt som hon har två fingrar i munnen. Ibland stoppar hon in dem för långt och håller på att kräkas, då tar hon ut fingrarna och kollar jätteargt på dem samtidigt som hon gör en min fylld med avsmak. Hahaha. Sen stoppar hon tillbaka dem igen.

Igår när jag låg och försökte sova så hörde jag en bebis i någon annan lägenhet som gallskrek. Då är man ganska nöjd när man tittar på sitt eget lilla snuspaket som ligger utslagen bredvid en. Fast det hade jag inte mycket för. Hon vaknade klockan 01.30 och var vaken till 02.40. KUL... Sen vaknade hon 3.30 och var vaken en kvart till.

Idag är det kanske skansen med mina föräldrar. Det blir nog mysigt. Önskar bara att jag inte hade så ont i huvudet av sömnbrist...

Idag drömmer jag om: att jobba med samma saker jag gör fast med bättre arbetstider. Utopi? Mmm, kanske. Eller inte. time will tell.
Idag har jag: läst ett reportage om Paulo Roberto. Han kanske inte verkar så smart, men jag tror skenet bedrar. Han verkar vara en gullig pappa iallafall.
Igår motionerade jag: ganska hyggligt. 1 mil på cykeln och en lååång promenad mitt på dagen
Idag är jag glad över: att Niclas kommer hem. Undrar om jag ska fixa något mysigt till honom?
Idag är jag ledsen över: att det ser ut som f-n i vad som skulle kunna vara en helt ok lägenhet.

Ekorrar gillar också tårta!

Radion är min bästa vän.

Jo det är säkert, för det är inte många av mina vänner som skulle ta sig för att spela "calling dr feel good" när livet är som deppigast, men det var just det min bilradio gjorde på väg hem idag. Idag vill jag äta chips och godis i mängder. Det är lite tur att Amanda gör det till ett litet projekt att gå och handla massa skräp. Fast tro mig, det finns gott om fallgropar här hemma.
Sa jag att Niclas glömt ge katten p-piller? Straffet för det borde vara att man måste ta med sig katten när man åker iväg över helgen.

Idag har jag och Amanda varit hos mina föräldrar. Det var trevligt och skönt att slippa vara ensam. Jag vet inte vad som hänt med mig, från att ha varit en tjej som trivs själv så är jag helt ifrån mig när jag är själv en helg. Shit, folk bor i särboförhållanden och här sitter jag och ömkar.

Amanda ska gå och lägga sig nu, men hon verkar inte direkt trött och pratar: "ajajaja aaaa aj aj aja jajaja" Då är hon glad. När hon skriker "nenene nej neeeee neeee nej jene nee" så är hon ledsen. Enkelt va?

Nu är jag så trött så jag håller på att falla ihop. Om jag inte haft massa vuxensaker att fixa hade jag nog gått och lagt mig med Amanda.

Idag drömmer jag om: att livet inte bara bestod av massa måsten hela tiden
Idag har jag: dåligt självförtroende
Igår motionerade jag: ingenting alls. Vad håller på att hända???
Idag är jag glad över: -
Idag är jag ledsen över: allt! Vad är det med mig???

Han har lämnat mig...

Ja, det är ju klart att jag måste ha en dramarubrik när jag är sån dramaqueen! Niclas har faktiskt lämnat mig, för ett träningsläger i Norrtälje över helgen, så han kommer ju tillbaka, men det är lite tråkigt ändå. Speciellt när det är helg också. Jag har ju iofs "helg" hela tiden, men helg är ändå helg. Hoppas att han har kul iallafall, jag vet att han sett fram emot det här.

Idag har vi varit på babysim och Niclas var i vattnet medan jag lekte paparazzi. Så här såg det ut:
    
Amanda tyckte det som vanligt var jätteroligt även om hon fick ett par kallsupar (de övade magläge och hon headbangade vattenytan). När hon får in vatten i näsan och munnen så gör hon som äldre barn: hostar lite och sen är det full fart igen. Det är ju skönt iallafall, tror hennes mamma och pappa blir mer rädda än vad hon blir. Niclas tyckte också det var jätteroligt även om han tyckte det var lite läskigt också ("tänk om jag dränker henne"). Idag tog simläraren en liten vattenkanna och strilade vatten över huvudet på bebisarna. Amanda märkte det knappt, hon fortsatte suga på handen och blinkade bort vattnet. Jag garvade, vi har ju övat på att få vatten över huvudet sen hon var fyra veckor och då brukar vi hälla en liten plastskål med vatten över henne, den där lilla plastkannan var ju ingenting. De andra bebisarna hade inte heller några problem med vattenkannan, det är så himla roligt med små barn, man kan inte låta bli att tycka om dem! Pappa och dotter var jättesöta där i poolen iallafall!

Mammas jobbarkompisar gillade tårtan tror jag. Hoppas ni andra också tyckte den blev fin. Jag tycker det är roligt att greja och fixa med de nya tårtorna. Jag gillar inte sådär jättemycket grädde, och nu har jag fått tips på andra fyllningar som man kan ha i, så det är inte bara ytan som jag lärt mig att göra ny! Inte för att jag äter skapelserna, men OM jag hade ätit vill jag ju göra den som jag skulle velat haft den.
Niclas fick slicka skålarna idag. I en bunke var det ganska mycket "smet" kvar.
Han tog en stooooor sked: "shit, det HÄR var gott! Vad är det?"
 Jag: "eh...smör."
Han: "Smör?!"
Jag: "...och lite kakao"
Han: "smör och lite kakao?"
Jag: "och lite florsocker"
Han: "Har jag precis ätit rent smör?!"
Jag: "ungefär. Fast med tre matskedar kakao och lite florsocker"
Han (tar en sked till): "men det var väääldigt gott iallafall"

Tur att inte han har problem med vikten iallafall :)

Jag köpte en kappa när Niclas var och klippte sig idag. Jag är fortfarande lite osäker på min nya storlek och tog dröjande en storlek "M". Satte den på mig och sa till Niclas att den nog var för liten. Då grep expiditen in och sa att jag inte fick köpa en större. Så då blev det en medium med bytesrätt. Måste fråga mamma vad hon tycker. Fin var den iallafall. Niclas kallade mig shoppoholic, men det avstyrde jag med ett mördande ögonkast. Jag har inte shoppat på evigheter! Eller jo, pappa och mamma har hjälpt mig med lite presentcheckar så att jag haft något att ha på mig.

Våra tackkort till dopet har kommit också så i början av nästa vecka har ni dem ni som var med. Jag är verkligen ledsen att jag inte fixat det tidigare.

Idag drömmer jag om: att få vakna upp bredvid Niclas imorgon och ha en ledig helg tillsammans *suck*
Idag har jag: tröstätit två rutor mörk choklad igen efter att Niclas åkt, det är det enda godiset jag äter, men det smakade inte ens gott. Hade ingen aptit till middagen heller.
Igår motionerade jag: 35 minuter på cykeln. Det blev ingen promenad, vet inte varför jag är så dålig på det när N är ledig. Vi var och gungade i parken iallafall hela familjen.
Idag är jag glad över: att kappan satt så bra! (tror jag)
Idag är jag ledsen över: att jag är lite ensam.

Här är dagens bild, ganska cool om ni frågar mig:


Tårta till mammas förskola

Så här blev tårtan jag tog med till mammas förskola. Alla där har ju som jag sagt tidigare köpt så mycket till Amanda så det var på sin plats med ett litet tack.

Det är vanlig tårtbotten, vaniljcreme, lite grädde och chokladpudding mellan. Sen är tårtan frostad med chokladsmörkräm och täckt med egengjord sugarpaste. Blommorna är också gjorda i sugarpaste.


Födelsedagskalas och ny mobil kanske...

Ni vet uttrycket "fint folk kommer sent?". Det fick jag och Amanda uppleva igår när vi fem minuter innan utsagd tid (klockan 19) knackar på hos Cissi och Claes. När vi kommer in säger Cissi: "Sa jag sju till dig, det var klockan sex..." Det kändes bra... Hur som helst var det trevligt den lilla tiden vi var där, även om Amanda var trött och ville sova. Eller ville vill hon väl aldrig, så hon skrek istället. När vi gick vid 20.30 fick jag värsta kassen mammatidningar och Amanda fick massa roliga böcker som jag LÄNGTAR efter att läsa för henne. Fast än så länge så är hon väldigt intresserad i ungefär noll sekunder när jag läser för henne. Går boken att suga på? Då är de intressanta.

Angelique förstörde precis min dag förresten. Hon ringde precis och frågade vad den "där dikten som du hatar heter, är det "i minnet du lever du finns alltid kvar..." JA DET ÄR DEN! Jag tycker inte så illa om själva dikten i sig, men VARFÖR ska alla människor välja exakt samma dikt i sina dödsannonser för?! Ungefär som att: "du var ju speciell, vi väljer den här dikten som ALLA andra också har och sätter in till ditt minne" Fy fan säger jag bara (om ni har valt den här dikten till någon stackare i er släkt ber jag verkligen om ursäkt, men jag har väldigt starka känslor angående det här)

Jag har gjort massa rosor idag och ska nog göra en tårta till mammas jobb imorgon. Det är så många där som köpt grejer till Amanda av någon anledning (kan mamma ha hotat dem?) fast jag inte ens träffat dem, så jag har lite dåligt samvete och tänkte bättra på det med en snajdig tårta. Det ni!

Just nu väntar vi på att lilla sömntutan ska gå upp. Eller iallafall grymta. Gå kan hon ju inte riktigt än. Men snart. Ett år kanske? Jag var väldigt sen med att gå. Undrar om hon brås på mig? Nu kom jag ifrån ämnet igen. Vi väntar alltså på att hon ska vakna så vi kan åka hem till Kaj och Maria och titta på hans gamla mobil som jag ska köpa till värsta bästa priset. Eller kanske ska köpa rättare sagt. Sandra Moe var här alldeles nyss. En gammal gigant som flyttat tillbaka till Stockholm med sin dotter efter en tid på landet i Örebro (guuud vad jag önskar att det gick att skriva i dialekter nu: öööööörebrooou). Eller gammal är hon inte direkt. Hon är faktiskt yngre än mig, vilket säger ganska mycket om hur gammal JAG börjar bli. Fast huvudsaken är att Niclas iallafall kommer att vara mycket äldre än mig. Hela livet.

Ja, det var nog allt. För idag då.

Idag drömmer jag om: bra förvaringsmöjligheter och ett STORT kök. Sådär så att allt har sin plats och inget behöver stå framme och se stökigt ut.
Idag har jag: förträningstankar på att Niclas ska lämna mig imorgon och vara borta hela helgen. *snyft*
Igår motionerade jag: Inget alls nästan: 20 min på cykeln och en promenad till parken där jag och Amanda gungade. Hon tyckte det var JÄTTEROLIGT och gurglade av skratt.
Idag är jag glad över: Att jag och Niclas inte har några tankar på att bryta upp (han har inte sagt något iallafall) Det finns så många som separerar när barnen är små.
Idag är jag ledsen över: Att mina vänner inte fick radhuset. Visst var jag avundsjuk, men är det någon som borde fått det är det dom!

Här kommer kort på Amanda-smycket på begäran, varsågod Anna :)


Och några bilder på Amanda i sin solhatt som är för stor nu men som förhoppningsvis passar i Thailand:

 

Vackra kvinnor!

Vackra män i all ära, men det är något speciellt med vackra kvinnor. Vackra kvinnor som sjunger för tankarna till asagudar. Så mystiska, så...jag vet inte. Värdefulla? Vet inte hur jag ska förklara det. Priscilla Ahn är en sån kvinna. Hon är magisk när hon sjunger! Kan en sån människa vara elak? Och vad saknar hon som fötts med både utseende, mystik och en fantastisk sångröst? När jag lyssnar på henne kan jag vara vart jag vill, vid en fjällbäck i Österrike, en strand på hösten i skärgården, en liten restaurang i Grekland, på verandan i Thailand. Med henne sjungandes kan man minnas saker man aldrig annars skulle komma ihåg. Jag kommer alltid vara attraherad av män, men vissa kvinnor är lika magiska som ett bergspass i fjällen i gryningen...

Ikväll ska jag lyssna på henne när jag somnar och drömma om sagovärldar...
Idag var jag och Amanda i Farsta och shoppade en födelsedagspresent till Cissi. Hon är så himla snäll nuförtiden när vi åker iväg sådär, skriker nästan aldrig. Det är en fröjd att ha med henne! Ja, Amanda då. Jag drömmer om att få köpa lite kläder till mig själv, men jag ska ta det när Niclas kan vara med. Imorgon kanske? Tänk vad lättare livet blir när man har lite pengar på banken. Jag förstår vad man menar med att pengar inte är lycka, men har man lyckan på plats innan så nog blir det MYCKET roligare!
Jag är ju i allmänhet aldrig nöjd med mitt liv, det kanske är så när man är tävlingsmänniska? Eller, det är ju inte så att jag är missnöjd, men jag vill ha mer hela tiden. Men ibland, då kan jag verkligen tycka att mitt liv är så rikt! Tänk att jag haft sån tur här i livet hittills!

Jag har fått min nya tårtbok idag och jag kan knappt vänta tills jag kommer igång! Imorgon är Niclas ledig och då ska jag skapa!

Idag drömmer jag om: min bondgård jag hade när jag var liten. Shit vad roligt jag hade med alla djuren! Tänk om man hade glädjen att kunna leka igen som man gjorde när man var liten!
Idag har jag: bakat bröd i vår bakmaskin igen. Med tanke på priset på brödet är det underligt att jag inte använder den mer. Gott att äta varmt bröd med ost på på morgonen.
Igår motionerade jag: en liten promenad med Sandra och 40 min på cykeln. Ska försöka komma igång med gummibandsträning snart också så jag blir som Bamse. Dunderstark!
Idag är jag glad över: Mitt halsband från www.fotosmycket.se som föreställer världens snyggaste lilla tjej.
Idag är jag ledsen över: att jag ätit alldeles för mycket de senaste dagarna. Nåja, bara man skärper sig i tid så.

Dagens roliga bild, denna gång från funpic.com (eller rolig och rolig, beror ju från vilket perspektiv man har):




Ps. Får ni föraningar om att något hemskt kommer hända ibland? Jag får det. Idag är en sån dag. Jag brukar ha fel som tur är, men det är ändå obehagligt. Ds.


Att vara sugen eller inte sugen, det är frågan

Jag ÄR sugen. På något gott till ikväll. Eftersom regelrätt mat är det enda jag unnar mig så är det alltså det jag har möjlighet att påverka. Och vilken dag är bättre att vara sugen på än dagen efter lön och den dagen man ska åka och handla så säg? Problemet är att jag inte är sugen på något särskilt. Jag försöker tänka: Kött med en härlig sås och klyftpotatis? Nej. En härligt puttrande gryta med gott ris? Nej. Pannkakor med smetig grädde? Nej. En tacobuffé utan dess like? Nej. Grillad lax med potatis och örtsås? Nej. Kan man då säga att man är sugen? Om man bara känner sig sugen utan att veta på vad? En sak jag varit sugen på i åtta månader nu är ett par supergoda ostar, vin, kramar i soffan och en bra film. Men det funkar ju inte riktigt, för ska man ha ostkväll, då tycker jag man ska få dricka hur mycket vin man vill. Och sen kan man ju inte äta ostar till middag.

Idag fick jag en åthutning eller något som liknade det iallafall av en bvc tant på mammagruppen. Så här lät det:

Jag: Varför står det att välling är från 6 månader?
BVC-tanten: Hurså?
J: Jo, för nu ger vi Amanda gröt på kvällen eftersom hon sover bättre på det.
B: Men ammar du inte?!
J: Eh, jo, på natten och på dagen.
B: För de behöver närhet när de äter.
J: Ja, jo, det var precis det jag tänkte, att nattningen kunde bli lite mysigare om hon höll flaskan själv så småning om och vi kunde titta i någon bok i mitt knä.
B: En del barn tycker inte ens om välling.
J: neeej, det förstår jag, men om man vill prova välling till sitt barn, VARFÖR står det 6 månader på paketet medan det står 4 månader på gröten?!
B: Ja, det kanske är pga sammansättningen...
J: sammansättning?
B: Ja, hur som helst är det viktigt med närhet, innan 6 månader kan man ge bröstmjölksersättning om man inte har mjölk.

Men helt seriöst!? Fatta hur många mammor som ger barnet mjölk på flaska? Det är väl fan samma sak som att ge välling ur närhetssynpunkt? Dessutom verkar det som att man är dålig mamma för att man ger sitt barn gröt på kvällen, även om det betyder att hon sover bättre? Jag blir fan fly förbannad om hon säger att jag inte ger min dotter närhet, för är det något hon får, så är det närhet! Nä, tacka vet jag min riktiga BVC-tant, hon är minsann en klippa. Vet hon inte något så säger hon det, och är det några speciella råd man ger så informerar hon om det, men säger också hur hon hon gjort och så resonerar vi kring mina frågor.
Idag har Sandra varit här också och vi tog en promenad, det var mysigt. Jag bjöd Sandra på en muffins när vi kom hem hit som var uppskattad. Jag har fått lite nya ideér till tårtor och fyllningar, men jag väntar på mitt kakpaket. Sen ni! Det är mycket som händer de närmaste månaderna. Sandras bebis kommer ju under september oktober, sen fyller min gudson år (den tårtan ser jag VERKLIGEN fram emot att göra, jag tänker mig ett djungeltema!) och sen fyller Sandra år också. När fyller du år Linda? November?
Vad sägs om fyllningar som mangogrädde, chokladmousse, caramelfrosting... Ja, det blir nog bra.

Strax slutar Niclas. Det är då den stora handlingen för veckan ska ske. Jag vet dock inte hur mycket mat vi ska köpa eftersom Niclas är borta två nätter (tre kvällar). Då äter jag bara någon soppa tror jag. Jag får nästan panik när jag måste komma på någon maträtt så här på beställning. Aja, det löser sig.

Idag drömmer jag om: En resa till Tanzania! Skulle inte det vara något? Jag skulle vilja dra till något exotiskt ställe när jag fyller 30. Då är Amanda stor nog också att kanske komma ihåg saker. Fast man måste spara, spara...
Idag har jag: sovit till klockan åtta sen jag vet inte när. En puss till Amanda för det!
Igår motionerade jag: nästan ingenting. Det blev bara en timmes promenad i maklig takt med barnvagnen.
Idag är jag glad över: att kontot inte gapar jättetomt som det gjort de senaste månaderna. Bara det gör ju att man vill handla mindre.
Idag är jag ledsen över: att man aldrig någonsin är "bra" när det kommer till barnuppfostran. Antingen tycker folk man pjoskar, eller så gör man för lite. Skulle man lyckas med det mot all förmodan så gör man fel någon annanstans. MEN, jag tänker göra som jag och Niclas tycker är rätt (som tur är tycker vi rätt lika) och förhoppningsvis så kommer Amanda bli en tjej med bra självförtroende och mycket upplevelser i baggaget.

Måste bara visa en jättesöt bild jag hittade på nätet:

Vad att hitta på idag?

Idag hade jag valet, förutom att klämma in en 1-timmes promenad att:

- Åka kommunalt till Farsta och handla lite kläder till mig och A.A. (haha, är inte hennes initialer jätteroliga)
Nackdelar med det arrangemanget är att jag alltid skämmer ut mig på bussen och att de förmodligen blir ganska dyrt.


eller

- Gå till öppna förskolan och prata bajsvanor och skryta om att mitt barn är SÅÅÅÅ smart ("hon rullade runt när hon var tre månader. Jaha, din son var 7 månader, ja men utvecklingen är ju SÅÅÅÅ olika")

Jag valde Haninge C och klarade mig utmärkt på bussen. Det innebär att jag varken ramlade över en annan vagn eller fastnade med vagnen UNDER bussen (jo det går, jag har gjort det). Jag shoppade lite kläder till Amanda så nu kommer hon vara tjusig som 17. Kvar är ju jag. Det kanske är ett lyxproblem att allt hänger, men jag skulle behöva lite mer byxor.

Amanda provade sin nya mössa idag iallafall. Jag vet inte varför, men jag blir helt hysterisk av skratt när jag ser henne i den!



Idag drömmer jag om: Min första riktiga jul på 6 år! Kan det vara mer fantastiskt än att man fått barn också. Den här julen kommer bli magisk, med allt det julpynt jag bara drömt om när jag jobbat på giganten. Det kommer hänga ett moln av pepparkaksdoft här ifrån mitten av november!
Idag har jag: ätit två rutor mörk choklad. Aja baja.
Igår motionerade jag: 30 minuter på cykeln och så en timmes promenad ungefär.
Idag är jag glad över: att det gick så fort att natta A. Vet inte om hon håller på att få en tand eller så, men hon är jättegnällig i perioder.
Idag är jag ledsen över: att de flesta dagar i veckan träffar Amanda sin pappa i 10 minuter på morgonen. När han kommer hem sover hon.

Och så viktnedgången då för alla intresserade: -600 g den här veckan. Inte så mycket, men det är ju ner iallafall...


Den svenska avundsjukan

Ja, den finns här den också. Vad är avundsjuka egentligen? Kan man vara avundsjuk utan att vilja den personen man är avundsjuk på blir utan? Kan man vara gräsligt avundsjuk och ändå unna personen det där braiga man själv vill ha? För det gör jag ju, på riktigt. Faktum är att jag hellre vill att någon jag bryr mig om får det där braiga som jag vill ha än att någon annan får det. Varför blir man avundsjuk? Jag är så otroligt lyckligt lottad, men vissa saker skulle man ju vilja ha. Ni vet det där familje-paketet som innebär evig lycka (eller hur!). Jag tror iallafall att det är mänskligt att vara avundsjuk, och att det inte behöver vara fel att vara det heller. Det finns ju faktiskt två ord som betyder olika saker: avundsjuk och missunsam. Idag är jag alltså avundsjuk på (och faktiskt väldigt glad för) några av mina bästa vänner som lagt bud på radhuset i mina drömmar. Hahaha, nu har jag skrivit ordet avundsjuk triljarder gånger.

En annan braig sak är att jag fick mina presenter från Angelique. Du är så snäll gumman. Testade toppen och den satt som en smäck, även om jag får ha BH under, allt har liksom börjat dra sig ner mot marken... kanske för att slå rot?

Nu är klockan alldeles för mycket. Imorgon är det invägningsdag (hoppas hoppas det går bra) och löning. Fast Elgiganten har väl sjabblat med min lön, pessemist som jag är. Nå, den som lever får se.

Idag drömmer jag om: ett jobb där jag får göra ungefär det jag gör idag, fast med en lön som motsvarar ansvaret och arbetstider som passar en småbarnsförälder.
Idag har jag: tittat på innebandy med Niclas och varit på promenad i slätmossen med mamma och pappa. De är så snälla som förbarmar sig över mig när Niclas jobbar.
Igår motionerade jag: 40 min på träningscykeln förrutom maratonet på IKEA då...
Idag är jag glad över: att jag får umgås med en väldigt liten men väldigt bestämd och charmig liten tjej hela dagarna.
Idag är jag ledsen över: att människor jag älskar har sår i själen som aldrig kommer läka.

IKEA

Ja, det var dit det bar av idag med mina föräldrar. Fast jag var ju pankare än pankast så det blev ingen shopping. Men guuuud vad mycket roliga saker det finns till små Amandor på Ikea. När jag blir rikare kanske... Amanda fick iallafall en fin tygbok med massa roliga saker att klämma på av sin mormor och morfar. Och hon var så snäll så snäll hela tiden lilla skruttan. Peppar peppar, men kan det vara så att hon håller på att förvandlas till den charmigaste ungen i världen? Mamma och jag tjafsade lite på vägen hem. Hon sa att det är för att hon älskar mig. Nåja, det finns väl sämre saker att ha som anledning till att bråka antar jag.

Angelique har en present till mig. Eller två tom. Jag undrar vad jag gjort för att förtjäna detta? Hur som helst är jag väldigt nyfiken... Tänk vad mycket fina och snälla människor jag omger mig med! Imorgon ska nog Amanda ha på sig klänningen som Linda har köpt till henne. Ja, enligt Linda har hon ju köpt klänningen vid ett tidigare tillfälle. Men nej, det hade hon inte :)

Jag skulle vilja gå på ett bröllop. Och dansa (okej då, kanske inte dansa, bara i tanken), hålla något skamligt tal, äta lagom med små delikata portioner, läsa roliga beskrivningar av sig själv i bordsplaceringen. En annan bra sak med bröllop är att man får dricka vin i ansenliga mängder. Jag tror jag skulle göra mig bra på ett bröllop. Ni kan ju tänka på det ni som läser det här.

Idag har jag skapat tillgångar. Jag tog pengar från ett konto. Vi kan kalla det "sparkonto" sen förde jag över dem till ett annat, vi kan kalla det "lönekonto". Och vips så hade jag råd att köpa en flaska cola light och en honungsmelon på ICA. Yes, amazing things DO happen!

Om jag hade en åsna skulle jag döpa honom till Peppino. Om jag hade en fisk skulle den heta Goldie Hawn. Om jag hade en syrsa skulle den heta Syrran. Det var nog allt.

Idag drömmer jag om: radhuset. Jag kan inte hjälpa det, men jag gör det. Iallafall tills det är sålt.
Idag har jag: tittat mig i spegeln och konstaterat att jag inte är helt ful. Det kändes bra.
Idag är jag glad över: att jag slipper vara ensamstående. Det hade inte varit så kul.
Idag är jag ledsen över: att Niclas inte kommer sitta bredvid mig i soffan nästa helg (fast jag unnar honom att åka på träningsläger)


Jämlikhet och hela den där skiten.

Jag glömde ju skriva vad jag egentligen gått och funderat på idag eftersom jag var så exalterad efter babysimmet, så det får bli två inlägg. Jag upprör mig lite grann över hela den här jämlikhetsdebatten som pågår just nu. Det finns ju två sorters feminister:

1. De som på allvar tycker att kvinnor och män är EXAKT likadana, dvs allt sitter i könsrollerna och hela den där tramsan. De sätter på sina barn hemmagjorda yllekläder och klipper alla ungar i samma frisyr för att ingen ska kunna se skillnad på dem. Sen får alla stackars barn gå i skolan och se ut som bröderna lejonhjärta. Har de tur får de komma till Nangijala när de dör efter ett liv fyllt av meseri.
2. De som inser att det faktiskt finns skillnader på män och kvinnor, inte bara när man står naken, men som ändå kämpar för att alla ska få lika behandling. De här feministerna kan jag ändå förstå och resonera med, trots att de alla är HYCKLARE.

"Lev som du lär" tycker jag är ett sådär härligt pretantiöst uttryck som jag gärna använder mig av i det här inlägget. Jag skulle vilja att alla kvinnor som säger att allt ska vara lika mellan könen slutar upp med:

- Att låta killen byta däck på bilen. Helt seriöst, det är fan inte svårt. 
- Att klä barnen i "könsrelaterade" kläder. Nä, tjacka en kjol till din 4-månaders kill-bebis bara för att "prove your point" eller kör åtminstone med HELT könsneutrala kläder. Vitt och svart låter bra? 
- att ta ut första delen av föräldraledigheten. Eller den mesta av föräldraledigheten också. För det gör kvinnor. "För att de ammar ju" Men i jämlikhetens namn, ge barnet flaska då. Läka ihop efter förlossningen? Ja, men HALLÅ, är inte det ojämlikt om något? Skär gärna några snitt i din man så är det lika. 
- att låta din unge gå på någon sport. Jo, jag menar alla sporter, utom möjligtvis Curling. För finns det NÅGON sport i världen där inte män dominerar på elitnivå? Fotboll, ridning? Tom i DANS gör sig killar jäkligt bra. Nästa OS borde ha en gemensam uttagning för män och kvinnor så får vi se hur många som skulle kvala in. HA! 

Ja, ni kanske förstår vad jag menar, men för att vara ännu mer mästrande ska jag ta vår lilla familj. Det här är det jag gör i vår familj: Jag samordnar. Och det kan ju verka vara ett sånt där ord som är bra att säga, men det är faktiskt sant. En beskrivning av samordnar i det här sammahanget kan vara att "se helheten". Låt mig förklara: Niclas kan tvätta. Han kan laga mat (ganska bra också). Han är bättre på att dammsuga än mig. Han kan ringa samtal till olika instanser. Egentligen kan han göra precis allt som jag kan. Utom just att samordna det stora. Då menar jag att se att saker behöver göras. Typ, bestämma att nu åker vi och storhandlar, nu behöver vi köpa toapapper (då syftar jag inte på när man sitter på toa och upptäcker att det är sista rullen), ringa runt till olika dagis (förlåt, det heter visst förskola), ta ut saker som ska tina för att det ska vara lättare att laga mat på kvällen, skölja av kondensatorn till torktumlaren... Jag kan fortsätta i evighet. Och jag säger inte att samordna är något typiskt kvinnligt, utan jag vill bara säga att hur ska vårt liv kunna vara exakt jämlikt när den ena saknar egenskaper som inte går att lära? Förbättra förmodligen, men inte lära helt. Vad saknar jag? Ja, förmågan att vara lugn när allt går åt helvete. Eller att hålla reda på olika saker. 

Jag tycker att vissa saker ska vara jämlikt, självklart ska man få samma lön om man gör samma jobb. Självklart ska man försöka dela lika på sysslorna i hemmet, även om det blir så att mannen gör "killsaker" och tjejen "tjejsaker". Delar man lika så vad fan spelar det för roll?!  Jag tycker jämlikhet är att få välja själv och jag kommer säga till Amanda att hon kan göra vad hon vill, men vissa saker får man kämpa lite hårdare för. Kvotering är en annan sak som får mig att se rött. Är inte ordet kvotering det mest jämlikhets-vedervärdiga ordet som finns? "Vi har en man och en kvinna, mannen är lite bättre men vi väljer kvinnan för vi vill ju ha jämlikhet" Är DET jämlikhet? Visst att man kan välja en kvinna istället för en man (och tvärtom) för gruppdynamiken på ett arbete, men vad f-n? Och hur långt ska kvoteringen gå? I regeringen? Inom militären? Inom brandkåren? 

Jag vill inte att någon tanig tjej ska rädda mig ur en brandinferno iallafall, de kvinnor som jobbar inom brandkåren har fått slitit hårt för det, det är helt klart på-samma-villkor-som-män.
 
JAG kommer iallafall inte förfasa mig om Amanda står vid leksaksspisen på dagis. Och jag kommer inte jubla om hon står vid bilbanan heller som ett annat feministpsyko. Och det värsta av allt, det är att jag kommer sätta på henne en klänning ibland.

Idag drömmer jag om: En köksträdgård! Oh, tänk vad härligt att gå in i ett väldoftande kryddinferno. Bryta härliga kvistar mynta och äta glass toppad med citronmeliss. Göra härliga marinader med rosmarin och italiensk tomatsås med färsk basilika.
Idag har jag: alldeles för långa tånaglar
Igår motionerade jag: inte tillräckligt, men en timmes promenad och 30 min cykling blev det.
Idag är jag glad över: att jag har en kompis som Sandra!
Idag är jag förbannad över: läs ovan. Fick inspiration av en insändare i en föräldratidning där nån idiot-morsa klagade över att de hade leksaksspisar på dagis för att det främjande könsskillnaderna. SUCK.


Babysim!

Åh denna lycka att få hålla en slipprig liten blek sak i vattnet som plaskar som en galning! Så himla mysigt hade vi! Amandas gudmor Sandra var med och Amanda charmade in sig totalt. Så medan de andra mammorna försökte byta om i omklädningsrummet med bebisar och allt så kunde jag sköta mitt, jag hade ju en privat Nanny i korridoren. Amanda var i goda händer! Bland det roligaste som hänt de senaste månaderna faktiskt! Längtar tills nästa vecka, men då får man stå vid kanten när Niclas ska bada. Amanda älskade det, hon hade inte sovit på hela dagen och höll god min trots att hon höll på att rasa ihop i slutet. Då blev hon lite ledsen. Här kommer lite bilder (ignorera dubbelhakan på den där hemska tjejen som håller Amanda)

 Värsta bollen!
Blir pappa stolt nu när jag håller i en boll?
Ge mig den!
 Övar att doppa örat!
Mera...
Värsta plasket!

Inte så glad alltid...

Ibland är det tufft. Jag saknar att ha något att prata om. Det händer ju inget i mitt liv som jag kan dela med mig av! Jo, att Amanda bajsade på toaletten... Jag älskar att vara hemma med Amanda, men jag ruttnar på att inte träffa folk som förrut och jag är less på att STÄNDIGT vrida på pengarna. Fast det är ju ett val vi gjort för att kunna vara hemma med henne längre.


Veckans mat!

Idag är det storhandling som gäller. Niclas har ont i halsen men följer med ändå vilket jag är väldans glad över. Den här veckan ska vi äta:

Citronkycklingspett med rosmarin o klyftpotatis
Pasta Carbonara
Rödspättagratäng
Räksås med curry och pasta
Stekt potatis, bea-sås och något kött

Japp, det var alles. Niclas ska ju på möte ikväll och jag känner mig som elgiganten-änka. Jag börjar förstå varför folk på Elgiganten antingen:

1. Skiljer sig
2. Skaffar nytt jobb
3. Lever separata liv med en älskare/älskarinna.

Jo, jag kan uttala mig om det här eftersom halva (hela?) BO lever efter något av ovanstående paroll. Fråga inte hur jag vet, men jag ljuger inte. I de lugnaste vatten... 

 Hur som ÄR det skillnad att ha ett liiiiitet liiiiitet barn om killen kommer hem 17.30 som normala dödliga eller 21 (som igår) eller 23 (som idag). Nåja, nu har jag fått gnälla klart för idag.

Idag drömmer jag om Ben & Jerrys glass. Oh my GOD vad den är gooood! Det är fan frågan om det inte är LYCKA att äta sån glass istället för bara njutning enligt Dalai Lamas filosofi.
Undrar om Amanda kommer bli en sån där elak rödhårig liten tjej? Jag har minnen från min barndom att man ska akta sig för rödhåriga. De rödhåriga killarna var såna där skitiga ungar som puttade andra från klätterställningen och de rödhåriga tjejerna var såna som snodde ens bokmärken eller la sig och skrek i butiken. Hoppas att jag kom ihåg fel. Eller att Amanda är undantaget som bekräftar regeln. Hon har ju inte snott något från någon annan än iallafall. Om man inte räknar med den där toffsen med hår hon rev bort ifrån mig häromdagen. Det var verkligen en "knippe med hår".

Är det någon som vill köpa en dykutrustning? Jag ska nog sälja min. När ska jag ha tid att dyka och med vem egentligen? Och när Amanda är gammal nog så lär det nog vara lite sent att använda min utrustning.

Das war alles!

Massor att göra!

Vet inte hur tårtan kommer bli i ärlighetens namn... massan att ha på är lite svårarbetad. Kan det vara för att jag gjort den själv? Pappa kommer hur som helst över snart och ska ta hand om Amanda medans jag brottas med degen. Jag fick lite sådär suuuug efter att slicka på slickepotten med chokladpudding och marsankräm. Fast det gjorde jag inte. Dalai Lama (heter han så?) skulle vara stolt. Enligt hans bok ska man tänka på alla frestelser i livet som "lycka eller njutning?" Blir jag lycklig av att slicka bort marsansåsen? Nej, förmodligen är det bara njutning. Och njutning kan man avstå.

Nu är jag klar med tårtan, Amanda är en RIKTIG mamma/pappa gris och gallskrek hela tiden när pappa höll i henne. Blir sur på henne, här har man kämpat med att hon ska kunna vara med alla människor från start och helt plötsligt är det bara vi som gäller!  Stackars pappa, om hon bara visste vilken fantastisk morfar hon har! Jag försökte koppla bort, men tårtan blev ändå skitful. Jag är så ledsen, fastän det är min första tårta och man inte borde kunna ha så höga krav...
Så här ser eländet ut iallafall. Men jag tänker inte ge upp :)


Tjusiga tisdag!

  • Motion igår: 50 min promenad. Blev ingen cykling, jag var så himla trött när jag hade nattat Amanda
  • Tid det tog att natta A: 10 min (nytt rekord!)

Tjusig tisdag iallafall: jag hittade lite kläder som jag inte kunnat ha på sisådär två år, men nu kunde jag tråckla på mig dem utan större problem. Sådärja! Fast jag börjar undra om jag kommer vara nöjd om 6 kgs viktnedgång... Kanske får sätta nytt mål när jag väl är där. Imorgon kväll ska vi på kalas hos Niclas gudmor/syssling och jag ska försöka överaska henne med en rolig tårta med lite "Galtholms-tema" eftersom de också har sin sommarstuga där. Får se om jag lyckas, ni märker ju om det kommer bilder eller inte. Idag ska jag på mammagrupp iallafall och prata bajs eller något... förresten så bajsade Amanda på toaletten idag, det går ju att se när hon ska göra "det" så jag tog av henne blöjan och satte henne på toalettkanten och vips så var hon klar. Hon såg jätteglad ut!

Idag var det fint väder på promenaden och vi var borta i över en timme. Amanda sov och jag dagdrömde:

- om ett radhus, om DET radhuset som jag sett på hemnet men som vi inte har råd med än. Hur jag skulle kunna inreda det, vart jag skulle ha träningscykeln... Mmm... tänk om!
- Om när Amanda blir så stor att man kan hitta på saker, åka på skattjakt i skogarna (geocatching), åka till kolmården, bada på skara sommarland, bila till Danmark och gå på legoland...

Den här veckan är Niclas ledig exakt 0 dagar... så kan det vara. Bra start efter semestern...

Här kommer lite nya bilder på skruttan (notera att hon sitter själv på en av bilderna):
   


Uppdaterat!

Tänkte att jag kunde börja skriva ner vad jag gör och inte gör i viktnedgångsträsket så får jag ytterligare press på mig, vikten kan jag uppdatera på måndagar eftersom det är då jag väger mig:

Motion igår: 40 min/1 mil på träningscykel.
Antal kilo ned sen förra veckan: 1,3 (yay!)
Antal tankar på en nice chokladfrossa: 3

Idag har jag iallafall varit ute och gått. Det var premiär med sittdelen på Amandas vagn. Jag vet att man borde vänta tills de är helt stadiga och hej och hå, men nu var det faktiskt så att Amanda tyckte det var astråkigt att inte kunna titta ut. Inte för att hon sa det, men man förstod det av hennes högljudda protester. Idag gick det mycket bättre!
Det händer så sjukt mycket saker nu också med hennes utveckling. Hon gör liksom kryprörelser med benen även om armarna inte hänger med, men det gör att hon kan förflytta sig några cm lite då och då. Sen sitter hon upp ganska länge (ända tills hon ser något roligt som gör att hon tappar fokus) och sen har hon upptäckt att man kan göra väldigt högfrekventa ljud.

En sak jag inte förstår när man är ute och går är det här med att hälsa. Skulle man heja på alla främmande människor i Skogås centrum skulle folk tro att man var sinnes, men så fort man går på en naturstig så ska det hejas friskt till höger och vänster, gärna med något klatschigt till som: "Den här uppförsbacken är inte att leka med" eller "nog skulle man vilja byta plats med den där (Amanda) i vagnen" eller "vi får se om vi hinner hem innan regnet". Jo jag tackar. Varför är det så?

"lek aldrig katt och råtta om du är råtta"


Hon är fantastisk...

Nattningen tog 45 minuter idag, jag låg med henne nästan hela tiden utom i slutet när Niclas kom in. Klappade på huvudet, gungade den lilla kroppen. Frustrerad? Ja. Arg? Lite grann. Uppgiven? OM!? Ledsen? Du skojar inte. Ibland är det så tufft att vara mamma, tufft att vilja göra det bästa för ens barn men att orken tar slut. Eller inte slut, man måste ju och därför orkar man, men känslorna överväldigar en och förstör den man vill vara. Hur kan man bli arg på en så liten tjej som inte är elak med flit? Hur kan jag bli uppgiven när jag vet att det går över? Kanske inte nu, kanske inte imorgon, men ganska säkert innan hon fyller 18.

Hursomhelst, det är tur att hon inte dömer mig. Inte än iallafall. Och nog är det värt det, 100 ggr om. Alla gånger hon strålar mot mig. När hon sover, vad fantastisk hon är att se på. Och guuuud vad cheezy jag låter när jag säger det här, men varje kväll när jag går och lägger mig så tänder jag en liten lampa och tittar på henne, gud vad jag tittar på henne. Och när jag har inpräntat bilden av henne för att aldrig glömma det ögonblicket, då pussar jag henne på kinden, eller pannan, och sen lägger jag mig och försöker somna fort som attans. Ett par timmar senare är det nämligen dags att vakna...

Muffins till Linda, Göte och Nicho

Ja, så här blev det. Chokladmuffins med ett täcke av "fluff", dvs en typ av maräng. Färgade in den rosa för jag tyckte det blev sötare så. Vi får se vad de tycker om dem! Som vanligt är figurerna ätbara och gjorda i sugarpaste.

 En groda till Linda!
 

Bilder på vår sötis!

Idag har det inte hänt något speciellt, Amanda är inne i en period där hon sover jättedåligt, så jag och Niclas går mest omkring i ett töcken känns det som. Vi hann iallafall med en promenad imorse jag och Amanda så Niclas fick sova och var hemma hos mamma och pappa och bjöd på muffins, jag tycker det är så roligt att få beröm för det jag bakar! Vi åkte hem ganska tidigt för att få i Amanda nattgröten som vi såklart hade glömt. Idag har iallafall Amanda suttit helt själv i ca. 15 sekunder vid ett par tillfällen, så snart sitter hon nog helt själv!

Här kommer lite bilder på vår egen fotomodell:

 

Dagens skapelse!

Så här söta blev aporna jag bjöd mamma och pappa på! Apan sitter på en muffins med glasyr av grädde och vit choklad. Provsmakarna gav dem höga betyg, jag fick som vanligt nöja mig med att titta. Tyvärr flöt frostingen ut lite så resultatet var väl inte riktigt som jag tänkt, men hur ofta blir det det :)  Vi får se vad skörden blir imorgon när Linda, Göte och Nicho kommer hit. Bilder kommer!

Hrm, i bakgrunden ser ni vår middag: hemmagjord kebab... så kan det bli när man är ivrig med kameran!



Barnsånger i ny tappning :)

Här är en version på en känd barnsång jag bara var tvungen att ta med:

Yo, check dis out
Goan tell ya 'bout my homeboy Squirr-L
Know what I'm sayin'? Just sittin' there chillin' out with his stash
Kids bustin' in with a mighty crash
Squirr-L my man, Ooo whatcha gonna do?
Broke yo' legs and broke yo' tail too
Yo check dis out, dis is fo' sho'
There ain't gonna be no Squirr-L no mo'.

Och här är samma visa fast med lite Leif Loket Olsson tappning:

Hallå hallå? E' de' Kurre? Tjenare tjenare! Tittar du på teve? Jahaja, trodde väl de ja. Vad jobba' du me' då? Samlar kottar, jaja. Det e ju många som gör i de där trakterna, va? Jaja. JahaduKurre, trivs du me' de' då? Jassåvadådå? Har du skadat däjj! Nämen va trååkitt! Hu'dådå? Jassååå. Ja ungar kan va jobbia iblann dö! Jaa. Fast ganska goa också iblann va? Jaja. Va de huvet då, eller? Jasså svansen, jaja. Å lilla benet, jaja. Ja du Kurre, de va'nte rolitt dö Kurre! Näe! Men nu blir de roliare fösstå'dö fö' nu ska du få spela på Statoi... bensinhjulet!

Sist men inte minst, för Niclas skull, hur det skulle kunna låtit i sportsammanhang:

... Ekorrn sitter och väntar... han förbereder skalningen och...
... Där! kommer barnen, Ekorrn har tydligen hört dem, han får bråttom nu, ser sig omkring, söker en lucka, barnen helt nära nu och Där kommer hoppet! Vilket hopp! Oj oj oj! Han seglar genom luften, det här var verkligen en pangstart för Ekorrn nu när barnen kommer och Nej! Han slår i grenen! Han slår i grenen och han gör det rejält! Aj aj aj, det här var inte bra! Han slår i grenen just innan nedslaget och förstör hela hoppet! Det där var inte vad Ekorrn behövde i det här läget. Eller hur?
- Nej, ett hopp ska ju starta med en stark muskelspänning som sedan löses ut i en kraftexplosion och sedan avslutas med en mjuk och säker landning på målplatsen och vad Ekorrn gör i det här läget är att han visserligen får en drömstart som vi konstaterade men han lyckas inte fullfölja utan förstör hoppet genom att slå i grenen med tydligen först benet och sedan även svansen som han inte lyckas hålla undan.
- Han schabblade, helt enkelt?
- Ja det kanske är lite hårt att säga att han schabblade, vi talar ju om en mycket erfaren professionell hoppare som vanligtvis inte borde ha några problem på den här distansen men han lyckas inte få till en avslutning på hoppet trots att han inleder det med en bra start.
- Det är inte alltid säkert att man gör en bra avslutning även om starten är bra?
- Nä, så kan man säga och som vi just såg så hjälpte ju inte starten för Ekorrn utan han missar nedslaget.
- Om han hade avslutat bättre, hade det blivit ett rekordhopp då tror du?
- Ja, det där är ju alltid svårt att spekulera i men jag kan väl säga som så att med en så fin start var det ju synd att avslutningen blev så svag som den blev.
- Ett delvis fint hopp som alltså drogs ner väsentligt av en alltför slapp avslutning?
- Kan man säga, ja.

HAHAHA! Hittade den på yttermera kultur (där jag för övrigt hittar de flesta av mina citat här på sidan)

Hemska mardrömmar!

Vi har börjat lägga Amanda närmare åtta varje dag för att det i framtiden, när hon går på dagis, är meningen att det ska vara hennes nattningstid. Det närmar sig mer och mer, vi fixar gröt vid halv åtta som hon får äta och sen byter vi till pyjamas och varvar ner lite. Igår somnade hon 20.20. Nackdelen med de tidigare nattningarna är att hon imorse vaknade klockan 4 (!). Hon somnar visserligen om och sover till 7, men först efter en timmes snackande, gurglande och skrattande. Anyways, när hon väckte mig i natt vid fyra var jag mitt i värsta mardrömmen, så det kanske var tur:

Jag drömde att jag och niclas fått FEMLINGAR! Herregud, jag blir alldeles kallsvettig när jag tänker på det. Det var fyra tjejer och en kille. En av tjejerna var lite missbildad och saknade ett ben och hade missformad skalle. Och alla var lika Amanda utom killen som såg lite annorlunda ut, mer "killig" liksom. Shit vad hemskt det var, jag såg hela mitt liv försvinna bort. Jag såg en minibuss med fem bilbarnstolar i, såg hur sliten jag var och det enda vi hade råd att göra på semestern var typ att tälta på Dalarö. Vad har man för vagn om man får femlingar? Inga skogspromenader där inte. Kom ihåg att jag kände mig så lurad, varför hade ingen sagt att det fanns en risk att man fick femlingar!?  Som tur var väckte ju lilla fröken mig mitt i alltihop, men hua, jag får rysningar när jag tänker på den. All respekt till familjer med många barn.

Idag ska hela vår lilla familj åka och spela fotbollsgolf. Det är Niclas som varit så påhittig. Ska bli roligt, vi får väl se hur det går att ha Amanda med oss. Tävlingsmänniskan i mig säger att jag har en chans att vinna över Niclas. Realisten i mig säger att jag får ställa in mig på nederlag, pessemisten säger att det är en jävla skitsport (det går ju inte att vara bäst i den för mig) och optimisten säger att det här, det kanske är en sport som skapad för mig!

Igår fick jag för mig att jag skulle kolla vad det skulle kosta att åka till Maldiverna och hur mycket jag skulle behöva spara för att ha råd när Amanda är sex år. 900:- i månaden. I fem år.  Hm... kanske får satsa på att åka dit när hon är 18 istället. Fast då kanske de har sjunkit... öarna alltså, inte priserna.

Så här besviken kan man se ut innan man fått sin mat... Besviken Amanda innan maten...

"Svett är naturens sätt att visa att dina muskler gråter"

Grisen...

Måste bara få uppdatera med min senaste skapelse, en ätbar gris! Söt va?


Mina första cupcakes!

Ja, jag försöker inte vara internationell eller så, men tydligen finns det inget svenskt namn på dessa. Det är helt enkelt muffins med lite mer ingredienser och topping på, i det här fallet en blandning av nutella och philadelphiaost. Rosorna har jag gjort av sugarpaste. I smeten har jag fin kakao och 70% choklad i flisor. En riktig chokladbomb helt enkelt! Jag tyckte de blev ganska fina för att vara första gången?



Här är de från en annan vinkel:



Vi ska snart överraska Niclas föräldrar med dom, hoppas de blir glada!

Vilken tur att min mask är så glad

Kommer ni ihåg bandet Jumper som huserade runt på olika festivaler under ens uppväxt? De som sjöng låten "Taaaaaapetklister under mina skooor, du är så mycket vackrare än vad du tror". Jag vet, de kanske inte var så bra, men de skrev en ganska bra låt: Clownen Claude. Om att gå längst fram i täten, och ha på sig världens gladaste mask över ens riktiga ansikte.

Jag tror inte det här kommer bli ett sådär roligt inlägg som jag får till ibland, så ni kanske vill sluta läsa nu. Ni vet i serietidningar, där det sitter en ängel på ena axeln och en djävul på andra? Så har jag, nästan, fast istället för en ängel sitter en rosa liten prinsessa på min ena axel, en liten dramaqueen som tycker livet är ganska härligt. Men inom mig, någonstans i mellangärdet bor något svart och mörkt som kommer fram ibland fast man inte vill. Den rosa lilla tjejen tycker om att titta på vackra saker och matchar handväskan med sina nya skor. Hon glädjer sig åt att stå i centrum och älskar att ha andledning till att skratta. Hon tycker om att laga mat och baka och gillar att träffa människor. Dessutom sjunger hon jättefalskt, men det gör inte så mycket för hon är ganska nöjd med sin personlighet på det hela taget.
Sen är det den där svarta sörjan. Den som tar över ibland. Då ser jag inga möjligheter med mitt liv. Den kramar så hårt så hårt runt hjärtat och släpper inte taget. Då känns det som att jag ska kvävas. Jag vill inte att någon ska veta om den svarta sörjan, för det är liksom inte så roligt att umgås med mig när den regerar över mina tankar och min kropp, så då får jag lägga på mig Masken. Fast de som är nära märker förstås, fast jag försöker få fram min rosa prinsessa igen. Det finns inget som utlöser att den svarta saken kommer fram, den bara kommer, och då är det ganska svårt att glädja sig för framtiden.

När jag tittar på Amanda så hoppas jag att inte hon också fått en svart sak i sitt mellangärde, jag ber verkligen att hon fått Niclas själ. Han har inga demoner att brottas med.

Fjäril vingad syns på haga...

Uppdatering från idag: Så himla mysigt! Mamma och Pappa tog som sagt med oss till fjärilshuset i hagaparken och Amanda hade STORA ögon hela tiden. Hon ville ta på alla fjärilar och alla blommor och sträckte ut händerna för att nå. Så himla gullig. Fjärilarna var jättevackra och jättestora, inga citronfjärilar där inte! Sen hade vi picknick utanför, de hade köpt ciabata, oliver, inlagd vitlök, parmaskinka, salami, skagenröra och mögelost. Shit vad gott det var! Amanda låg och sov under första hälften av lunchen, men sen vaknade hon och fick fruktpurée. Jag ska köpa en mattermos nästa lön som man kan ha varmt vatten i. Då kan man ha med en matburk och släppa ner den där så blir den varm utan hjälp av mikro eller kokplatta. Fick tipset på något reseforum och tyckte det verkade skitbra. Tyvärr blev vi lite attackerade av getingar som tydligen också gillade vår picknick, men vi hann ha riktigt trevligt, och Amanda lekte med leksaker som mormor och morfar köpt till henne att ha hemma hos dom. Hon fick två fjärilar också som minne av fjärilshuset, ska sätta upp dem i hennes rum:

 Fina va?

Jag fick för mig att jag skulle göra muffins också eftersom mitt tårt-paket borde komma nästa vecka, så jag slängde ihop en blåbärssats och en chokladsats. Blåbärsmuffinsen blev...eh... blåa, men det gör inget, jag ser framför mig en liten marsipansmurf och blå frosting ovanpå! Niclas fick prova eftersom jag inte äter, han är min bästa kritiker! Han åt så mycket att han knappt orkade äta middag: kycklingfajitas. Fatta då hur goda dom är!

Pappa har fixat lampan i köket också, så nu ser vi varandra när vi äter. Amanda kan sitta hyfsat bra i sin stol också, så idag var det riktig familjemiddag:  Jag är så stolt över min lilla familj!

Gick ni på den?

Alltså, onda dockan Chuckie var förstås till VÄNSTER på bilden igår vilket ju många kommenterade. Vilket bekräftar min tes:det GÅR INTE att ta miste på Amandas söta lilla docka och Chuckie.

Det var supertrevligt igår, synd bara att Amanda är sån partycrascher. Jag ÄLSKAR kräftor! Jag gillar öl också, men det får vänta lite. Jag smygvägde mig idag eftersom jag kände mig ovanligt slimmad när jag vaknade imorse. Jag kände fel. Endast 400 g ner visade vågen sen förra måndagen. Suck. Har fett lika stor volym per vikt som vatten? Isåntfall kan man ju iallafall visualisera hur mycket som ramlar av varje vecka. Fatta ett mjölkpaket bort från mina fläskiga lår i volym. Det hade varit något. Jag skulle vilja kunna punktbanta. Man får hem en blankett varje måndag (eller ännu bättre, att man kan sköta det online) och sen fyller man i vart man vill tappa: 45% på hakan och resten på magen under denna veckas viktnedgång. Sen kan man välja låren eller någon annanstans veckan därpå. Då kan de som vill ha getho-booty ha det. Nackdelen är ju när man får hem samma blankett när man går UPP i vikt: "Vart vill du att vi ska sätta denna veckas fett?" Huanimej, då får man välja stortån eller nåt. Jobbigt också om någon hackar ens internetkonto och skojar med en, så att man har  värsta getingmidjan. Inte så roligt kanske.

Vi ska på familjeutflykt idag. Jag råkade säga till mina föräldrar att Amanda fått träffa sin farmor och farfar SÅ mycket i sommar men knappt mina föräldrar alls. Så nu fick de väl dåligt samvete stackarna. Jag vet inte vad vi ska göra, det blir en surprise, men om pappa fått välja innefattar det nog djur och natur, får mamma välja innefattar det shopping.
Uppdatering: mamma ringde precis och sa att vi ska till fjärilsmuseet och ha picknick i hagaparken. Det låter mysigt. Pappa har bestämt med andra ord. Jag se om jag har lite bullar i frysen att ta med. Fast inte till mig, utan till alla andra såklart.

Nästa vecka ska jag försöka göra mina första cupcakes, kanske efter det här receptet:



Fina va? Det är Leila som har gjort dom och jag tycker det ser ut som något hämtat från Alice i underlandet. Mysfaktor! En del tycker det är konstigt att jag bakar utan att äta själv, men om man kan få till dem sådär fina så är ju det halva nöjet!

"Det går tio besvikna optimister på varje "vad var det jag sa" "

Bajs (varning för känsliga läsare)

Vår dotter är fantastisk. Jag sitter vid datorn och hon sitter i ett babygym som går att snurra runt och leker för glatta livet (läs suger) på en skallra. Efter en liten stund kommer det:

"Uää" sådär lite prövande. Jag tittar upp men sitter kvar.
"Uäää!" igen, lite högre den här gången. Jag ignorerar henne (man är väl ingen curlingmorsa heller)
"Uäääääuuuuuuuäh?" Jag ser att hon tittar på mig i ögonvrån. Jag har svårt att hålla mig för skratt
"ÄHHHH!" Jag suckar och säger att "Amanda, du kan leka lite själv, jag sitter ju här"
"Ähhähähä!!" Underläppen darrar betänkligt. Jag stålsätter mig och sitter kvar. Hon fipplar lite med sin napp som ligger framför henne, men kommer på sig själv och ger ifrån sig ytterligare ett "ÄHÄHÄHÄH!" En tår börjar samlas i ögonvrån. Nu stirrar hon på mig som att jag är världens sämsta morsa eller som om jag låter henner leka i en rävsax. Och det är då jag känner det, SHIT, jag måste på toa. Och ingen vanlig snabb liten kisspaus utan det där andra: det-som-tjejer-inte-gör. Kul. Ska jag låta ungen sitta kvar så att hon garanterat väcker Niclas som var uppe en vända vid fem med henne eller ska jag ta med henne in på toa? Det sistnämnda tyvärr, för nu har lätena gått ett steg längre: sirentjut. Kan tänka mig att det låter ungefär som ett bomblarm under andra världskriget.

Sagt och gjort, tar upp ungen som genast ser intresserat nyfiken ut (skulle hon få bestämma skulle vi inte göra annat än att gå omkring och kolla på intressanta saker hela dagarna.) In på toaletten och lägger ner henne på skötbordet, då börjar sirenen igen: "UÄUÄUÄUÄUÄUH" hon drar in luft och fortsätter i utandningen: "UÄUÄUÄUÄUH" Och jag klämmer och klämmer för att det ska gå snabbare... SKIT-kul bokstavligt talat. Får man hemorojder är det inte undra på. Att hon sedan gör nummer två två gånger per dag och att jag alltid lyckas dra nitlotten, DET tänker hon minsann inte på, prinsessan på fjärten!

Vad ville jag säga med denna text? Att dramaqueen-gener är i högsta grad ärftligt!

Sen vill jag bara säga, en gång för alla, att dockan jag köpte till Amanda INTE ser ut som dockan Chuckie, så ni kan sluta mobba henne nu! Här kommer bilbeviset:

 och

Ps. Den till höger är Chuckie Ds.

"Livet är som börsen, hur dåligt det än går kan det alltid bli sämre"


Jaaaa!

Jag har börjat inse att mina blogg-rubriker är som en hänt-extra tidning. Allt slutar med ett utropstecken, som att det är det mest spännande som hänt sedan Carola slutade uttala sig elakt om homosexuella. Fast...alltså, det är det ju på sätt och vis också, för mig. Hursomhelst står rubriken för att vi faktiskt gjorde något idag, vi åkte ut till Kungenskurva och käkade thailunch (goda goda!) Där träffade vi Cissi som var så röd så röd! Ja, rödklädd alltså. Det finns numera en ny nyans röd: MediaMarkt-röd. Jättefina kläder iallafall. Jacka hade hon också (när får vi det på Elgiganten?).

Niclas har köpt lite tårt-ingredienser till mig via nätet, så nu kan jag försöka mig på att göra sk. sockerpastarosor, det ska bli så himla roligt! Hoppas jag är duktig bara, då ska jag handla mer ingredienser och göra roliga tårtor till alla jag känner! Längtar tills Amanda blir så stor att man kan ha roliga barnkalas! Fiskedamm och lekar och pyssel! Och tårta! Tror det är lite väl hysteriskt med socker till barn. Om de äter det någon gång ibland kan inte vara någon fara. Fast  på ett sätt hoppas jag att hon ändå inte blir stor, hon är så underbar redan nu. Jag kan väl erkänna att det var ganska tufft att vara mamma i början, när hon bara skrek och skrek. Men nu, shit vad roligt det är! Vi skojar och gullar, sjunger sånger (nåja, hon försöker iallafall). Man märker verkligen att hon har en egen personlighet (en stark sådan också). Och hon är inne i en riktig mamma-fas nu, så nu får Niclas känna av hur jag hade det förrut när hon aldrig somnade vid mig om jag inte ammade henne.

Jag tycker Niclas ska bli expertkomentator. Jag tycker allt han säger låter så bra när han kommenterar fotboll, det kan låta ungefär såhär: "hur kan de sätta in honom, han kladdar för mycket på bollen" Eh... okej. Tydligen finns det någon som heter Anita i Ajax också. Ganska bra jobbat av en 40+ tant att ta sig in i de stora ligorna. Hon kanske är bra på sockerrosor också?

Ibland skulle jag vilja vara skådis. Då skulle man få fejka gråt och spela dramaqueen. Och sen skulle man få känna på snygga killars magrutor och göra filmkyssar. Det skulle vara kul, för jag vill ju bara kyssa Niclas på riktigt. Och Brad Pitt förstås. Om Brad Pit skulle vilja hångla får Niclas stå åt sidan, så är det bara. Fast då kan ju han dricka te med Angelina om han vill. Eller suga på hennes underläpp. Det är nog svårt att kyssa både hennes underläpp och överläpp på samma gång. Egentligen är det ju märkligt att hon fått sina läppar, med tanke på att varken hennes pappa eller mamma har speciellt spektakulära läppar. Kanske är hon en bortbyting? Men om jag blev skådis skulle jag nog inte få den där snygga-tjejen-rollen. Mer nörd eller skurkrollen. Eller elaka-systerrollen. Dom rollerna är det ganska låg hångel-faktor på. Tyvärr. Men man får kanske fejka gråt iallafall?Alltid något?

Nu ska jag sätta på mig träningskläder och riva av ett 40-minuterspass på träningscykeln. Haha: Kommentar från Niclas som tittar på fotboll: "Anita är en liten neger". Får man säga neger nuförtiden? Hade en kund en gång som var väldigt mörk (hon var nog adopterad tror jag) och hon hade en T-shirt där det stod: "Varför får man inte säga negerboll när man får säga finska pinnar?" Tyckte det var jätteroligt, speciellt när hon hade den.


Här kommer lite bilder på älsklingen, ni som har facebook får se dem två gånger:




Amanda tar sig vatten över huvudet


Passar in i Skogås med omgivningar... ehrm.


Glad tjej :)


"Man ska inte slå folk med glasögon, använd knytnäven istället"


*Pust*

Äntligen har man landat. Dopet drog verkligen musten ur mig dagarna innan. Missförstå mig inte, jag tycker det är JÄTTEROLIGT att fixa fest och att baka och göra tårtor, men man vill ju att allt ska bli bra så då kommer ju pressen (och stressen) automatiskt. Hur som helst tyckte jag det blev super på det hela taget. Tack alla som var med och gjorde dopet till ett superminne för både mig och Niclas! Nu känns allt sådär lite avslaget efter den senaste veckans umgänge och förberedelser.

Jag har kommit på att jag vill börja göra designade tårtor! Med fina rosor och roliga figurer till allas födelsedagar. Men jag får vänta ett tag, för som alla hobbies så är det ju svindyrt med alla verktyg man bara "måste" ha. Tänk er själva att kunna göra en sån här tårta:



Eller en som är ens hälften så fin! Den här har jag hämtat från cakecentral.com som är en orgie för alla tårtälskare. Vi får väl se hur mycket pengar man har nästa månad. Fast man lär kanske behöva en bok i ämnet om man inte ska hoppa helt hysteriskt i köket...

Hittade ni ödlan i förra inlägget? Inte jag heller. Men här kommer bilden som visar vart den är:




Häftigt va?

Imorgon ska jag ringa runt till lite olika dagis och be om att få komma på studiebesök. Vi måste snart sätta Amanda i kö.

"Springer man fortare än ljuset svartnar det för ögonen"

Dan innan dopparedan...

Ja, inte ska jag doppas då, men Amanda i helighetens vatten eller nåt. Vad använder de för vatten egentligen? Kranvatten? Eller finns det "holy water" på flaska, färdigt liksom, som inte behöver välsignas. Jag kan se det framför mig, en bild på  Jesus på etiketten som sträcker upp sina armar. På baksidan står det "God's holy water, blessed by Joshua James in st. Helenas church in Wisconsin. Do not drink." Självklart står det på engelska eftersom det bara är i USA man kan komma på en sån lustig produkt. Om inte det finns kanske man skulle fixa det själv och...eh... sälja på tv-shop eller så. "Men ringer du nu, får du inte bara en, utan TVÅ flaskor holy water. Dessutom får du detta kors i riktigt nysilver att hänga runt halsen! Så tveka inte, ring nu, för 399:- får du alla dessa produkter"

Jag ska laga mat idag, till ca 35 personer. Inga problem, man har väl sett Hell's kitchen. Fast jag har ju ingen Gordon Ramsey som skriker på mig förstås. Det är ïnte så troligt att Niclas kommer göra det iallafall, även om han gillar honom helskarpt. Tror Niclas har en hemlig önskan att kalla folk för förnedrande saker, men han vågar inte riktigt. Jag gillar inte Gordon sådär jättemycket. Amatörpsykologen i mig tror att han haft det jobbigt som liten och det är ju aldrig roligt när man bär med sig det uppåt i livet. Han skulle få komma och prata med mig om det, men han förtrycker nog sina känslor. Stackaren.
När jag tänker på all mat och framförallt tårtorna så kommer ett gammalt hassan-avsnitt upp i huvudet: Det där med hemlagad mos. "Då undrar jag bara, hur fraktar ni moset mellan hemmet och kiosken?" "Nej, vi gör det i kiosken" "Bor ni i kiosken!?" "Nej, vi bor hemma" Hahahahahaha! Våra tårtor är iallafall hemlagade, vilket innebär att vi måste frakta det mellan hemmet och lokalen. Jag kommer ju tappa dom. Garanterat.

Nu måste jag sluta, tyrannen har vaknat :)

Dagens knep o knåp: Hitta ödlan på trädet. Rätt svar kommer i nästa avsnitt!


" Alla har fotografiskt minne, men alla har inte film"

RSS 2.0