Lysande lördag

Det är något visst med lördagar. Imorse tog jag Amanda och vi åt frukost badandes i sol i köket. Jag har även köpt en sån ny tanning lotion som ska göra att jag förvandlas till en välsvarvad (nåja) pinuppa i sommar. Medan jag skriver står Amanda och bläddrar i vi föräldrar och ser väldigt koncentrerad ut.

Jag har en hel massa saker på inköpslistan nu igen, jag blir gaaaalen på att jag inte är gjord av pengar!

Here goes:
Svalor som är klädnypor, fantastiskt rolig idé. Jag vill ha fåglar på mitt klädsträck! 149:- Stockhome
 Apor att hänga över dörren till Amandas rum, 129:-
Jag är inte mycket för prydnadssaker, men den här fågeln är jättesöt, i trä och så påminner den mig om fåglarna mamma och pappa köpte när vi var utomlands. Väldigt sällan fick jag ta ner och titta på dem och dra med handen över det släta träet. 149:-
Fantastiskt vacker klänning, 799:- MQ
Denna metervara heter faktiskt "Angelica" och finns på Åhlens, visst är den lite jag? Och så rosa också! 129:-/m. För övrigt önskar jag att jag kunde sy, det finns massor med tyger ute nu som skulle bli superfina dukar till vårt uterum!

Annars vill jag göra en taklampa till Amandas rum, det finns jättefina med decopage-teknik som är gjorda för inga pengar alls. Vi får se!

Mysdag på Dalarö

Idag låter jag bilderna tala:








Slutligen Amanda efter att hon hittat skålen med chokladbollssmet och satt den på huvudet:

Tjejkväll

Idag är det tjejkväll i det Almska hemmet. Jag och Amanda har fått förmånen att vara själva ikväll, Niclas ska på jobbfest på tacobåt. Vi har hunnit följande saker:

- Äta låg-kalorichokladbollar (supergott).
- Lagat tacopaj (Amanda satt på köksbänken och petade på maten med en träslev)
- Nästan ramlat ner från soffan med en blodig rispa på kinden som följd (det var jag som råkade riva henne när jag skulle få tag i henne, usch vad hemskt det känns)
- Lekt laga-mat med låtsats-frukt
- Läst böcker
- Hängt tvätt
- Lekt tittut och tafatt..

Så här såg det ut. Amanda demonstrerar kryddblandningen. Tada!



Häromdagen smög vi förövrigt omkring som inbrottstjuvar vid vårt radhus. Lääääängtar!


Trött

Lång dag till ända. Idag hade vi en praktikant på jobbet som ska stanna en månad. Verkar helt okej. Iallafall för att vara gratis. Jag gillar gratis, men sen man blev vuxen är det inte mycket som är det längre. Istället får man betala för allting. Antingen i pengar eller svett. Eller både och. Fy, man borde njutit mer när man hade chansen.

Happ, annars händer ingenting. Jag har nedräkning till Danmark. Ser fram emot det liiiite liiiite den här gången, fast jag hinner nog ändra mig när jag inser att jag ska vara borta från Amanda i fem dagar. Dock har jag en gräslig hemuppgift som gnager som en rabiessmittad råtta på mitt samvete. Varför göra idag vad du kan skjuta på morgondagen?
Jag ska utveckla en person och skriva en handlingsplan om hur han/hon skall utvecklas. Jag ska använda mig av behovstrappor hit och DISC-profiler dit. I klartext innebär det att jag ska leka amatörpsykolog med en stackars sate i min personal som är totalt ovetande om att dess utveckling avgör resultatet i min kurs. Tur att jag älskar att manipulera folk.

Snart fyller Niclas år. Ett år innan 30. Han ska fira med släkten bara och jag har bestämt mig för att återigen odla mitt bakintresse. Jag har funderat på dessa: 
 
Ser dom goda ut? Om inte det går hem bakade jag en sats Angelicas-bullar igår och de är ju alltid ett säkert kort. Är även sugen på att göra marsan-fyllda vetebullar, men det kan hända att jag är för överambitiös som vanligt.

I vår ugn just nu står förövrigt en 2 kgs köttklump med lite rub på som skall stekas på låååååg värme i två timmar. Sen ska den vila över natten för att imorgon stekas på lite lätt i tjocka skivor. Till det serverar vi pompa och chilibearnaise. Får se om det smakar.

Niclas sitter förövrigt och äter jordnötsbågar bredvid mig. Jag känner lukten av dom hit till min ände av soffan. Han kommer inte få någon sovmorgon på fyra år. Jag lovar.

Kära läsare

Tjena. Jag igen. Nej, jag blev inte kidnappad av en sekt i Danmark. Jag har heller inte varit utan dator sen jag kom hem. Inte ens tv har jag varit utan (fastän jag säger det till radiotjänst när de jäklarna ringer). Jag har helt enkelt inte riktigt orkat skriva på sista tiden. Men nu så!
 Lyssnar ni på Rix Fm? Där kör de ju med "hissa och dissa" varje morgon. Helt klart ett koncept att anamma, så here goes.

Dissningar den gångna månaden:

- Bilköer. Kommer aldrig bli inne, kommer aldrig bli miljöeffektivt. Att ligga och brumma på ettan drar bensin i samma takt som miss piggy dricker milkshake. Framförallt får man klaustrofobiska attacker.  Tvi!
- När en kund börjar ett telefonsamtal med: "Det var blabla von blabla på djursholmsvägen 74 i Djursholm" vet man vart det barkar. Fem minuter senare fick jag förklara (utan framgång) att BR-leksaker inte med FLIT säljer defekta leksaker och att vi inte kan åka hem till kunden och byta ut den deffekta produkten (som f.ö. inte var deffekt visade det sig).
- Kunden som hävdade att det var "skitballonger" hon hade köpt där ALLA hon hade blåst upp SPRÄNGDES i ansiktet på henne (notera att det inte är krut i några av våra ballonger). Eftersom det här var direkt efter den andra kunden och jag behövde avreagera mig blåste jag upp 20 av de totalt 40 ballongerna i påsen. Ingen gick sönder. Sen tittade jag bara på henne. "Oj då, du kanske har en annan teknik" var hennes svar. Människor är fantastiska.  


Hissningar den gångna månaden:
- Bilköer. Enda gången en porsche kör långsammare än min fiat (om jag ligger i den snabbare filen vill säga)
- Att jobba i en leksaksbutik. Idag har jag sommarpyntat butiken och den ser ut som ett helfestligt tivoli med flygande drakar i taket, volleybollnät och gungande björnar. Fantastiskt.
-Trafikrapportering på radion. Otroligt onödigt om man bara kan välja en väg, jag vet, men man får sån gemensamhetskänsla med alla andra stackare bredvid en. Anonym gemenskap är bra gemenskap.
- Minisemester på Kolmården. Vara med de vänner jag hinner träffa alldeles för sällan, vara med alla gullungar jag gillar. Och sen god mat, sol och alla på ett fantastiskt humör. Mmm!
- "Lie to me" är min nya husgud. Vilket fantastiskt program. Dessutom börjar det komma ut en hel del böcker om att läsa människor och anpassat ledarskap. Jag ska sluka alla.
- För övrigt VET jag numer att mitt drömjobb är att jobba med personalutveckling. Äntligen har jag kommit på det. Eller skriva en bok. Eller både och!

RSS 2.0