Nakenstund

Jag och Amanda hade nakenstund. Eller, jag var inte så värst naken alls, men Amanda brukar få komma ifrån blöjan lite grann och få lufta rumpan. Dessutom är det enda gången hon kryper på riktigt när hon är naken. Konstiga unge. Annars ålar hon sig liksom fram över golvet.  Alla sätt är bra utom de dåliga antar jag... Hursomhelst så var hon sådär väldans glad som bara en naken bebis kan vara och jag plockade glatt upp henne efter ett tag, hon var glad och tryckte sig emot mig. "jäklar vad hon har dregglat tänker jag" när hon kletar blött över hela tröjan. "Jag är ju tom blöt om strumporna". Det var inte dreggel, det var kiss...  Av med mina kläder, stoppa ungen i badet (hon hade ju krypit runt i det). Amanda var jätteglad: naken OCH bada, är det jul redan?!  Jag känner lite dåliga-mamma-vibbar för att jag inte såg att hon kissade, men hon verkar inte tagit alltför stor skada lillskorpan.

Så nu sitter jag här, men nyskurat badrumsgolv och Amanda som sover, väldoftande av sin babyolja. Jag får gäster om 20 min, och jag har inga byxor att ta på mig. Nåja, inga som inte luktar kiss iallafall. Orkar inte riktigt ta tag i det, hoppas på något vänster att det ska komma ett par byxor uppifrån. Jag har ju iallafall en tröja på mig. Vad begär folk? De får hembakta bullar och jag har en tröja på mig...

Niclas jobbar. Sista lördagen på mannaminne. Längtar efter honom, fastän jag är lite sur på att han lovade att gå upp i tid imorse för att hjälpa mig att städa. Det är bara att konstatera: det mesta som min sambo lovar att han ska göra tidigt på morgonen inte faller in. Fast annars är han jäkligt bra.

Dagens plus:

- JULVÖRT på Ica Maxi för 15:- OH MY GOD vad gott det är med julvört. Imorse åt jag det med leverpastej och gurka. Nästan så man hörde änglakören när man tog första tuggan.
- Jul snart. Även om jag kommer jobba veckorna innan känns den här julen jäkligt soft mot de senaste sju åren. Inga paniklösningar till tomma pallar, inga ångestattacker över felkalkyleringar med varor. Ingen mellandagsrea...
- Nyårsafton bokad. Känns jättebra att vara med fam. Jansson/Eriksson. Tror det kommer vara skitkul. Jag lovar att ta med bästa nyårs-humöret.

Dagens minus:

- Börjar jobba snart. Jag vet att det säkert kommer bli jättekul, och på ett sätt ser jag fram emot det, men det är ändå väldigt främmande att jobba när man varit hemma nästan ett år.
- Ekonomin. FY FAN vad jag hatar att behöva vända på slantarna. Köpte två falukorvar för 15:-/styck på Ica Maxi (böjda för övrigt). Räcker till fyra middagar och matlåda. Men usch vad tråkigt det är. Skulle vilja gå på julmarknader och göra andra juliga saker.
- Thailand. Landet som Gud inte glömde. Det är bara så överjävligt att mamma och pappa visar taxfree-katalogen. Det är överjävligt att jag drömmer om det varje kväll och det är överjävligt att det skulle varit så kul att vara där med mamma och pappa. Det är överjävligt att vi skulle träffat Fredrik där och det är överjävligt att det kommer dröja minst ett år innan nästa gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0